Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

PŘEDSTAVUJEME: držáky na mobil do auta s funkcí RYCHLODOBÍJENÍ

20.10.2021

Vybitý mobil dokáže pěkně znepříjemnit den. Dobíjet mobil v autě cestou do práce proto zní fantasticky.

Je to skutečně tak fantastické i ve skutečnosti?

Požádali jsme největšího dodavatele mobilního příslušenství v České republice společnost ProMobily.cz, aby nám věnovali 3 nejprodávanější bezdrátové rychlonabíječky do auta. Těm jsme se detailně koukli na zoubek a teď je rádi představíme i vám.

 

 

Co jsou bezdrátové nabíječky do auta?

Nejprve si řekněme, že bezdrátové nabíječky nejsou tak úplně bezdrátové. I ta nejlepší bezdrátová nabíječka samozřejmě potřebuje napájení. Rychlonabíječky do auta se spojují pomocí kabelu, který se z jedné strany připojí do bezdrátové nabíječky a z druhé strany do tzv. CL (neboli zapalovače cigaret) nebo do USB portu.

Výhoda je, že mobilní telefon pak stačí pouze vložit do držáku a pokud mobilní telefon podporuje bezdrátové napájení, začne se mobil automaticky nabíjet. 

držák s rychlonabíječkou do auta na sklo nebo na palubní desku

Jak rychle nabíjí bezdrátové nabíječky do auta?

Záleží, jestli máte klasickou bezdrátovou nabíječku nebo rychlonabíječku. Důležitým parametrem nabíječek do auta je „výkon nabíječky“, neboli maximální energie, jakou je schopna nabíječka zařízení dodat. Udává se ve wattech, a čím více wattů, tím je nabíječka „silnější“.

Výkon a dobu potřebnou k nabití vašeho telefonu si můžete i docela jednoduše spočítat. Návod a podrobný článek o rychlonabíječkách najdete na stránce ProMobily úplně dole v sekci Rychlonabíječky na mobil.

 

Jaké jsou možnosti umístění držáku na mobil s rychlodobíjením?

Nejčastější jsou tři varianty:

  • Držáky na mobil do auta do větrací mřížky
  • Držáky na mobil na čelní sklo auta
  • Držáky na mobil na palubní desku auta

držák s rychlodobíjením do větrací mřížky

Která varianta držáku do auta s bezdrátovým dobíjením je nejlepší?

To záleží na vašich preferencích. Rozmyslete si, jak blízko chcete mít mobil u sebe. Pokud chcete mobil používat i jako navigaci, bude se vám hodit spíše držák s uchycením na čelní sklo (navigace pak bude v nejlepším zorném úhlu).
Pokud chcete mobil rychle a pohodlně umístit do držáku a zase vyjmout, budou se vám líbit bezdrátové držáky s magnetem. Ty se skládají ze dvou částí. Z magnetické plošky, která se nalepí na zadní kryt mobilního telefonu a samotného těla držáku. Mobil na držáku pak jednoduše drží díky magnetu a manipulace s telefonem je velmi rychlá a pohodlná.

bezdrátový držák do auta s nabíjením

Rada na závěr? Zjistěte, jestli váš mobil podporuje bezdrátové rychlonabíjení

Ještě než si bezdrátovou rychlonabíječku koupíte, ujistěte se, že váš mobil bezdrátové rychlonabíjení podporuje. Zjednodušeně můžeme poradit, že pokud máte novější typ telefonu, který stál více než 5000 Kč, velmi pravděpodobně váš mobil tuto funkci podporuje. Jestli si chcete být jistí, podívejte se do návodu k vašemu telefonu nebo prostě googlujte.